طبع و نوع مزاج افراد، یکی از مسائلی است که بر سبک زندگی و سلامتی انسان ها تاثیر می گذارد. به طور کلی ۴ نوع مزاج در افراد وجود دارد. هرچه مزاج فرد به سوی سردی پیش برود زمینه ساز بیماری ها و مسائل مختلف برای فرد خواهد بود.
در این مقاله قصد داریم به طور مختصر به معرفی هر مزاج بپردازیم و سپس عوامل برطرف کردن آنها را توضیح دهیم.
در مقاله بعدی نیز چند ترکیب حاوی عسل که در برطرف کردن مزاج سرد در انسان بسیار موثراند را به شما عزیزان معرفی می کنیم.
شما می توانید جهت اطلاع از محصولات و لیست قیمت محصولات مجموعه تولیدی و تخصصی زندو کلیک کنید.
انواع طبع:
طبع گرم و تر (دموی):
افراد دارای این مزاج دارای ویژگی های مقابل می باشند: موهای پرپشت، پوست سرخ و سفید رنگ، تمایل به شیرینی، هوش و حافظه بالا، سریع و پرانرژی، میل جنسی بالا، نبض قوی، رگ ها برجسته، پوست آنها گرم و مرطوب و نرم می باشد و اندام نسبتا درشتی دارند.
طبع گرم و خشک (صفراوی):
افراد دارای این مزاج ویژگی های مقابل را نشان می دهند: یبوست، اشتها کم، سردرد و یا سرگیجه، ادرار تیره، تلخی دهان، کم خواب، این افراد عموما تحمل گرما را ندارند، زود عصبانی می شوند و جزء افراد پرانرژی و پر جنب و جوش محسوب می شوند.
طبع سرد و تر (بلغمی):
افراد دارای این مزاج نیز ویژگی های مقابل را از خود نشان می دهند: اندام درشت و انباشته از چربی، پوست سفید رنگ، موهای کم پشت، احساس کسلی و بی حالی، دارای پوست سرد، مرطوب و نرم می باشند، تشنه نمی شوند، خواب سنگین و زیادی دارند، نبض ضعیفی دارند، بسیار محتاط و ملاحظه کار هستند.
طبع سرد و خشک (سوداوی):
افراد دارای این طبع ویژگی هایی از قبیل موارد مقابل دارند: رنگ پوست تیره، موهای سر کم پشت و موهای بدن پر پشت، ریزه خواری و اشتهای کاذب، مستعد بیماری های اعصاب و روان، قضاوت گر و زودرنج، وسواسی، حساس و دقیق، علاقمند به تفکر و معمولا درون گرا هستند.
افراد دارای چه طبع هایی در مصرف عسل احتیاط کنند؟
عسل یکی از مواد غذایی مفید، مقوی محسوب می شود که برای درمان اکثر بیماری های انسان به کار برده می شود. این ماده غذایی مفید و هیجان انگیز دارای طبع گرم می باشد. از این رو افراد دارای مزاج سرد می توانند به راحتی از آن مصرف کنند.
این افراد نه تنها با مصرف عسل دچار مشکل نمی شوند، بلکه با مصرف مداوم آن با سایر ترکیبات گرم (مانند سیاه دانه) میتوانند مزاج سرد خود را به مرور درمان کنند.
اما افراد دارای مزاج گرم (صفراوی و دموی) باید کمی در مصرف بیش از حد این ماده مقوی احتیاط کنند. برخی از انواع عسل که دارای حرارت بیشتری هستند مانند عسل تک گل سیاه دانه می توانند حساسیت هایی را برای افراد این دو مزاج ایجاد کنند.
در این افراد ایجاد حساسیت مسئله قطعی نیست و بهتر است این افراد قبل از مصرف عسل مقداری از آن را تست کنند. همچنین میزان حساسیت و بروز آن در این افراد نیز بستگی به نوع عسل مصرف شده نیز دارد.
کیفیت هدیه زندو به شماست!